Hidroterapi: Yaygın olarak bilinen su tedavisi, geniş bir yelpazedeki koşulları hedeflemek ve tedavi etmek için özel olarak tasarlanmış ısıtmalı bir havuz içinde egzersiz terapisinin kullanılmasıdır.31-35 dereceye kadar ısıtılan ılık suda nazik kontrollü hareketlerin kullanılması, kişinin tedavi rejiminde güvenli, rahat ve keyifli bir ortamda istikrarlı bir şekilde ilerlemesini sağlar. Hidroterapi, geleneksel yüzme ve akuaerobikten önemli ölçüde farklıdır. Daha az yorucu olmakla birlikte, ağrı kesici sağlamak amacıyla güdümlü, kontrollü, ağrısız hareketlere odaklanır. Havuzun tasarımı, kullanıcının farklı derinliklerde ve ihtiyaç duyulan tüm ekipmanlarla güvenli bir ortamda egzersiz yapmasına olanak tanır.
Kas distrofisi, ilerleyici halsizlik ve kas kütlesi kaybına neden olan bir grup hastalıktır. Etiyoloji, sağlıklı kasların yapımında ve korunmasında gerekli proteinlerin üretimine müdahale eden mutasyona uğramış genlerdir. Farklı tipler vardır ve herhangi bir kas distrofisi için bir tedavi yoktur. Ancak tedavi solunum eklem ve omurgadaki sorunları önlemeye veya azaltmaya yardımcı olur; mümkün olduğunca uzun süre hareketli kalmak ve daha iyi yaşam kalitesine sahip olmak. Orada dinamik ve kapsamlı bir programı yönetimi için şiddetle tavsiye edilir. Hidroterapi veya su egzersizi terapisi, Fizyoterapinin ayrılmaz bir parçasıdır. Hidroterapi, hastanın ağrılı durumlar da dahil olmak üzere hareketleri büyük bir kolaylıkla gerçekleştirmesine yardımcı olmak için suda çalışmanın benzersiz bir tekniğidir. Bu tür hizalamalara sahip kişi kas zayıflığının yanı sıra eklem sertliği / deformitelerinden muzdariptir. Suyun yüzdürücü olması eklemlerde vücut ağırlığının salınmasını yardımcı olur ve kişi hareketleri yapmayı kolay bulur. Hareketler yaparken su ile direnç, kas gücünün korunmasında katkıda bulunur. İlerleyen bir bozuklukta, eklem hareketliliğini ve kas gücünü korumak kayda değerdir. Bu nedenle hidroterapinin potansiyel yararları göz önüne alındığında, kas distrofisi vakalarında optimal faydalar için kesinlikle alınmalıdır.
Hidroterapiden kaynaklanan faydalar çok olsa da, en iyi sağlık yararları şunlardır:
Ağrıları ve Ağrıları
En Aza İndiriyor Suyun sıcaklığı, genellikle ağrı bölgesine yakın bulunan kas spazmını rahatlatır. Kan damarlarının genişlemesi olan vazodilasyon, rahatsızlık alanında dolaşımın artmasına da yardımcı olur ve sonuçta iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olur.
Kazanç Gücü
Hidroterapi zayıf kasları güçlendirmeye yardımcı olur. Suda farklı egzersizler yapılarak. Suyun kendisi tarafından sağlanan direnç zayıf kasları güçlendirmeye yardımcı olur.
Esnekliği : Artırır Suyun artan sıcaklığı, belirli bir eklemin hareket menzilinde artışa neden olan sıkı kasların gevşetmesine yardımcı olur.
Eklemler Üzerinde Minimal Etki : Bir hidroterapi havuzu, kemikleriniz ve kaslarınız
yerçekiminin kısıtlamaları tarafından prangalanmadan egzersiz yapma fırsatı sağlar. Bu nedenle, hidroterapi uygun bir şekilde belirli koşullarda egzersiz için bir geçit sağlar, sürekli zemin etkisi çok acı verici Veya ağrıya sebep olabilir.
İyi Hissetme faktörü: Ilık suda egzersiz yapmak, vücudun enerjik ve daha az yorgun hissetmeye katkıda bulunan birkaç hormon salgılayarak serbest bırakmasına yardımcı olur. Ayrıca ılık suda egzersiz yapmanın anksiyete ve depresyon semptomlarını hafifletmeye de yardımcı olur. Sert veya zayıf eklemlerin hareket kalitesini artırmaya yardımcı olur.
Türbülans: Sudaki dalgalanmalar vücudun dengeleyici kaslarını güçlendirmeye yardımcı olan dengesiz bir ortam sağlamaya katkıda bulunur.Zayıf kasların güçlendirilmesine yardımcı olan harekete karşı direnç sağlar. Sonradan bozulabilecek denge ve koordinasyonun geliştirilmesine yardımcı olur.
Düşme riskinde azalma olur, Dengeyi artırır: Sudaki hareketlilik dengeye yararlı olup düşme riskini azaltmanın nihai yararı ile dengeye meydan okumak ve yeniden eğitmek için çok yararlı bir araç haline getirir.
Solunum kasları: Kuvvetlenir, rahat nefes alışverişi sağlanır.
Yukarıda belirtilen tüm avantajlar ancak doğru hidroterapi salonu ve hidroterapist ile mümkündür.
“4 yıllık hidroterapist tecrübesi ile yazılmıştır.”