Milli Eğitim Bakanlığı tarafından engelli bireylere sunulan aylık 8 bireysel + 4 grup seansların önemi elbette yadırganmamalı fakat temel sorunu genel gelişim geriliği olan bireylerimizin eğitiminin yetersiz kaldığı birçok durum gözlenebilir. Bireylerin yaşıtlarına yakın bir seviyeye gelebilmeleri için daha yoğun bir özel eğitime ihtiyaçları olduğu göz ardı edilemez.
Dünyanın birçok ülkesinde de gördüğümüz örneklerde yoğun eğitim alan bireylerin daha kısa zamanda daha farklı yerlere gelebildiklerine şahit oluyoruz. Özellikle kritik yaş aralığında olan bireyler, daha yoğun eğitim alarak yetersizliklerini daha kısa sürede aşabilir veya yetersizliğini simgeleyen semptomlar azalabilir.
Kurum olarak yıllık ortalama 96 bireysel (+48 grup) seanslarına ek olarak yoğunlaştırılmış eğitimler sunmaktayız. Her bireyin tanısı, gelişim seviyesi, yaşı ve durumu farklı olduğundan dolayı her birinin eğitim ihtiyacı uzmanlarımız tarafından değerlendirildikten sonra eğitim programı önerilmektedir.
Bazı durumlarda engelli bireyin haftada 1 veya 2 ek seansa ihtiyacı varken, başka bir birey haftanın her günü belirli saatler arasında eğitim desteği almalıdır. Aynı zamanda engelli bireyin ihtiyaç duyduğu eğitim içeriği de uzmanlar tarafından belirlenmelidir.
Örneğin, fiziksel engeli bulunan bireyin ek olarak fizyoterapi seansları değil, hidroterapi veya duyusal bütünlemeye ihtiyacı olabilir. Veya otizmli bireyin daha fazla bireysel eğitim değil, yoğun hareket eğitimine ihtiyacı olabilir.
Sunulan destek eğitimi programları ve tamamlayıcı eğitim programlarının yanı sıra el sanatları, öz bakım, günlük yaşam, toplumsal yaşam, sosyal beceriler, müzikle eğitim, gibi alanlarda da ihtiyacı bulunan engelli birey desteklenmektedir.